BANDAK'A TAM NOT

BANDAK

Bandırma ve Güney Marmara'nın sağlıklı kurumsal yapıya sahip arama kurtarma derneği Bandak, 36 saatlik uzmanlık eğitiminden tam not aldı.

Aynı kulvarda ki birçok tabela derneğine inat ısrarlı çabaları ile alanlarında yıldız gibi parlayan Bandırma Arama Kurtarma Derneği BANDAK, AFAD tarafından Bursa- Yıldırım’da hazırlanan 3 gün 36 saatlik tatbikatta tam not aldı.

83 kişilik dev bir ekibe sahip gönüllü arama kurtarma ekibi BANDAK kurumsal dinamizmini zinde tutmak amacı ile sürekli devam ettirdiği kondisyon çalışmalarını bu kez uzman bir ekip olan AFAD gözetiminde gerçekleştirdi.

Bursa- Yıldırımda amaca uygun inşaat atıkları ve pert’e ayrılmış araçlar üzerinde gerçekleştirilen arama ve kurtarma tatbikatları gerçeğini aratmadı.

Bandak 17 üyesi ile katıldığı 3 günlük tatbikat sonucu, bilgi ve deneyimlerini arttırdı.

Bandırma Arama Kurtarma Derneği BANDAK Başkanı Kadri Cıvan, AFAD gözetiminde gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatının, ekip arkadaşları anlamında önemli kazanımlar elde edilmesine neden olduğunu vurgulayarak ‘’Biz Bandak olarak gerekli kondisyon çalışmalarınızı sürdürüyoruz, yine kendi içimizde uzmanlık konusu anlamında gece derslerimiz tüm arkadaşlarımız tarafından hassasiyetle takip ediliyor. Tüm bu çalışmalara ek olarak zaman zaman katıldığımız eğitim niteliğindeki tatbikatlar mevcut arkadaşların bilgi tazelemesine, yeni teknik ve teknolojik alet ve edevatlar hakkında bilgi edinmeye, yeni katılan arkadaşların ise camiayı tanımasına neden oluyor. Bu anlamda AFAD gibi doğrudan Başbakanlığa bağlı uzman bir kurum, olası bir afet durumunda bizlerden de destek isteyebiliyor, Dolayısı ile bu koordinasyon makro anlamda ulusal bir provaydı.’’ Dedi.

BANDAK Başkanı Kadri Cıvan, 3 gün 36 saatlik Arama Kurtarma tatbikatının son derece başarılı, gerçeğine uygun olarak yapılmasının ekip arkadaşları üzerinde bıraktığı etki ile anlaşıldığını vurguladı.

 

 .  BANDAK DUYURUSU . . . . . HER PAZAR GÜNÜ KAPIDAĞ`DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ...

 

-Derneğimiz hafta içi her salı ve cuma günü, hemen her türlü hava durumunda, saat (08:30`da Bandırma`dan Tatlısu`ya) 09:00`da Tatlısu köyünden başlayan, 15 - 20 - 25 Km.`lik, 4-6 saat süren ve her seferinde değişen parkurlarda KAPIDAĞ DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ düzenlemekte ve gerçekleştirmektedir.

 

-Yoğun talepleri karşılamak amacıyla; kurum personelleri, aileler, çalışanlar ve öğrencilerin de etkinliğimize katılabilmesi için her pazar günü yine Tatlısu köyünden saat 09:00 `da başlayacak şekilde "Kapıdağ Doğa Yürüyüşleri"ni düzenleme kararı alınmıştır.
- Pazar günleri yapılacak olan Kapıdağ Doğa Yürüyüşümüze katılmak isteyenlerin en geç Cumartesi akşamına kadar BANDAK ile temasa geçmesi gerekmektedir.
- Katılımcıların mevsimlik yürüyüş kıyafetlerini ( Mevsimine göre; termal İçlik, polar kazak, yağmurluk- rüzgarlık, şapka, güneş gözlüğü, tecihen bileği saran botlarını, yedek içlik ve yedek çoraplarını vs.), 1 litrelik su şişelerini, atıştırmalıklarını (Gofret, çikolata, bisküvi, çerez, meyve vs.) beraberlerinde getirmeleri yeterli olacaktır.

- Katılımcıların aşağıdaki telefonlara bildirimde bulunmalarını rica ederiz. BANDAK

İRTİBAT TELEFONLARIMIZ...
0506 536 91 21 Kadri CİVAN
0542 382 32 87 Yavuz MISIRCI




  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli